MOCT_house extension_sylvester rd_first floor plan.jpg
 

The project explored the process of restoration and remodelling through initially understanding the progressive transformations this Edwardian terrace had undergone throughout its life. Revealing and reinstating the qualities and features of the original terrace whilst sensitively reworking and rationalising previous additions to the rear of the house. 

A previous rear addition had contributed to the fragmentation of the living spaces and undermined the hierarchy of forms addressing the garden. The proposal removes the rear addition and reinstates the original building line giving emphasises back to the bay projection. The rear living spaces are combined and extended with a two storey glazed insertion. The relationship and transparency of the new addition allows the original form of the terrace to be understood.

Sylvester Road // Location: London Value: Estimated 120k Area: 130 sqm Client: Private